fredag 12 februari 2021

Rörelseglädje, konstruktion och is inne på Draken v.6

Denna vecka har vi projicerat "Hopp i hatten" för barnen. Barnen är med och gör rörelser så som springa, hoppa och rulla. Vi sjunger även många rörelsesånger inne på avdelningen, barnen gillar speciellt en rörelseramsa om en anka och en om ett spöke. Rörelseglädjen ingår i en av de planerade insatserna inom vårt arbete med Grön flagg. "Utbildningen ska ge barnen möjlighet att uppleva rörelseglädje och därigenom utveckla sitt intresse för att vara fysiskt aktiva" (Lpfö98).

Många av barnen fortsätter visa intresse för bygg- och konstruktion. Denna vecka har vi byggt höga torn av de mjuka klossarna och en del av barnen konstruerar hus och tåg av duplo. Några barn byggde en bana på golvet med hjälp av magneterna där de sedan både körde och parkerade bilar.

Det har varit riktigt kallt utomhus denna vecka. Barnen har fryst in vatten och färg i plasthandskar och hängt ut där ute vid sandlådan. Idag (fredag) ska vi ta in handskarna och undersöka vad som har hänt med vattnet? Och vad händer med vattnet när handskarna får komma in i värmen? 
"Utbildningen ska ta tillvara barens nyfikenhet samt utmana och stimulera deras intresse dör kunskaper om natur, samhälle och teknik" (Lpfö98).




Trevlig helg!