fredag 19 februari 2021

Måla på snö och vad hände med handskarna? Draken vecka 7


Vi tog in våra handskar som hängde ute i minusgraderna för att se vad som hände när de kom in i värmen. Barnen kände på handskarna och kunde konstatera att det blivit färgad is som såg ut som glass. Vi lät handskarna ligga kvar i ateljén. Under eftermiddagen kunde barnen konstatera att isen blivit vatten, men det fanns även en del isbitar kvar.
”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen” (Lpfö98)

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att utforska, beskriva med olika uttrycksformer, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap och teknik” (Lpfö98) 


Vädret bjöd på lite snö denna vecka också. Vi tog ut vattenfärg och penslar och barnen skapade i snön med färgerna. Ett nytt spännade sätt att skapa och få uttrycka sig på ”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap”. (Lpfö98) 

Denna vecka har vi även besökt förskolans bibliotek med några av barnen. Här finns massor av olika böcker och på olika språk att läsa och titta i. Några vill sitta själva och bläddra i en bok, medan några sitter och tittar i boken tillsammans. 
”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla intresse för berättelser, bilder och texter i olika medier, såväl digitala som andra, samt sin förmåga att använda sig av, tolka, ifrågasätta och samtala om dessa,” (Lpfö98)
”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla både det svenska språket och sitt modersmål, om barnet har ett annat modersmål än svenska” (Lpfö98)