tisdag 16 februari 2021

Grön Flagg - råd: alla avdelningar

Idag hade Gyllebo förskola sitt första Grön Flagg - råd. Två barn från varje avdelning berättade hur deras avdelning arbetar med Grön Flagg inom utvecklingsområden sopsortering med sopsamlarmonster, rörelseglädje och lustfyllda måltider. 

Barnen gjorde ett strålande jobb när de beskrev hur avdelningarna arbetar med Grön Flagg och visade bilder. Draken fokuserar just nu på rörelseglädje, Trollet på sopsortering och återvinning i skolans sopsortering, Enhörningen med sopsortering med hjälp av sopsamlarmonster och återvinning genom att  göra fågelholkar utav kartong som de har hängt upp på förskolans gård. Dessutom har de gjort en affisch med jorden och barnens händer som skyddar den. Älvans avdelning arbetar med sopsortering med hjälp av sopsamlarmonster och observerar förmultningsprocessen av papper, kartong och plast som barnen har grävt ner. 

Alla barn och pedagoger blev inspirerade av varandras arbete och beslutade att samarbeta över avdelningarnas gränser. Draken och Älvan ska börja med gemensamma rörelseaktiviteter inomhus och erbjuda olika hinderbanor utomhus tillsammans med Enhörningen. Alla avdelningar ska börja med lustfyllda måltider genom att skriva en matsedel med rätter som barnen gärna skulle vilja äta på förskolan som de sedan överlämnar till köket. Ytterligare samarbeten mellan avdelningarna är planerade.  

Första mötet inom Grön Flagg - rådet visar vägen hur barnen och avdelningarna tänker arbeta med de tre utvecklingsområden sopsortering med sopsamlarmonster, rörelseglädje och lustfyllda måltider. Vi ser alla fram emot ett ökande samarbete mellan avdelningarna men framför allt är vi alla glada över barnens brinnande intresse för Grön Flagg och frågor som angår oss alla. Bra jobbat!!!!!