fredag 5 februari 2021

Enhörningens vecka





Nu är vi inne i februari och snön har äntligen kommit även om vi längtar efter våren.
Aporna denna veckan har fått berätta om deras favorit mat, favorit färg och favorit leksak. Vi har även skapat ansikte med paljetter, strimlat papper . Vi har även ritat upp en cirkel som visar årets uppdelning i årstider. de fick berätta vilken årstid de fyllde år och fick berätta vad som hände i de olika årstiderna. 
De fick  i uppgift att Klistra in en bild som visade vilken årstid de fyller år i sina böcker.

Björn gruppen har också pratat om årstider och vilka favorit färg, favorit leksak och favorit mat. De har även så smått börja prata om familjer. De har letat på internet om fakta om brun björnen.

Tigergruppen har gjort årstider och övat på bokstäver på färdiga skrivblad. De har även jobbat med frågorna, favorit mat, favorit leksak och favorit färg.

I torsdag så tog vi nytta av snön och gick tillsammans med Älvan och åkte pulka i mellanhedsparken. När vi gick dit så såg vi en snögubbe som stod lutad mot ett träd.

Vi har fortsatt med vårt grönflagg arbete då barnen har fått skapa med återvinnings matrial.
Vi kommer att börja intervjua era barn för att sedan kunna använda det i verksamheten och även i samtalen som vi ska ha med er lite längre fram. Vi hade varit tacksamma om de barnen som ska äta frukost kommer 7.50 för vi dukar av frukosten klockan åtta. Barnen har till kvart över åtta på sig att äta. Tänk på att barnen har kläder efter väder för visa dagar är vi ute lite längre än andra. Vi kommer även att lämna förskolans gård lite mer och då är det viktigt att ni lämnar era barn senast halv tio detta gäller måndagar. vi vill även påminna er att förskolan är stäng den 15 februari.
Ha en underbar helg!
Önskar alla på enhörningen