onsdag 3 oktober 2018

Temastart på Delfinen

På Delfinen har vi sett ett stort intresse för olika djur hos barnen. Barnen sjunger gärna sånger som handlar om djur, djuren som finns på avdelningen tas ofta fram, vi pratar med barnen om vad djuret heter och hur det låter.
Vi har valt att lyfta just djuren till vårt temaarbete denna terminen. Vårt arbete kommer ni att kunna följa här på bloggen. Bloggen ska kunna fungera som en länk mellan förskola och hem, en hjälp och stöttning för barnen att berätta och samtala med er hemma om vad som sker under dagen här.
Idag har barnen fått göra en gemensam väggmålning, en djungel där djuren kanske senare flyttar in. Barnen har fått måla tre åt gången i lugn och ro.
Parallellt med denna aktivitet har det hela förmiddagen funnits instrument inne på avdelningen. De barn som inte har målat har sjungit och spelat på instrument. Vissa instrument är kända sedan tidigare och vissa ser de för första gången. Vi har sjungit om olika djur. Idag var det sånger om apor som var populärast och sjöngs massor av gånger.