torsdag 4 november 2021

 2021-11-04

Till dig med barn i Malmö stads förskolor
Nya regler gäller vid sjukdom på förskolan

 

Sedan den 1 november gäller delvis nya regler från Folkhälsomyndigheten för när barn eller vuxna på förskolan blir sjuka. Det här gäller för dig som har barn på Malmö stads förskolor:

·       Barn och vuxna som är friska är välkomna till förskolan. Den som är sjuk ska stanna hemma för att minska risken för spridning av covid-19 och andra sjukdomar.

·       För att vara på förskolan behöver barnet känna sig friskt och orka med de vanliga aktiviteterna på förskolan. Region Skånes broschyr När ditt barn blir sjukt kan vara en hjälp för att bedöma om barnet är tillräckligt friskt för att vara på förskolan.

·       Efter sjukfrånvaro kan barnet komma tillbaka till förskolan när det känner sig friskt igen och orkar delta i de vanliga aktiviteterna på förskolan. Tänk på att en dag på förskolan kan vara mer ansträngande för barnet än om det är hemma.

·       Har barnet haft symtom på luftvägsinfektion (exempelvis halsont, feber, hosta och sjukdomskänsla) behöver det stanna hemma tills det är friskt och har varit feberfritt i minst ett dygn. Barnet kan sedan komma tillbaka till förskolan, även om det har kvar lätta symtom som hosta eller snuva.

Håll koll på vad som gäller på ditt barns förskola

Malmö stads förskolor har anpassat sina rutiner för att minska risken för smittspridning. Rutinerna kan se olika ut på olika förskolor, men handlar om att undvika trängsel vid hämtning och lämning samt att sköta hygienen noggrant.

Det är viktigt att du som vårdnadshavare vet vad som gäller på ditt barns förskola, så att vi kan hjälpas åt att hålla förskolan fri från smittsamma sjukdomar. Fråga personalen om du är osäker.

Mer information hittar du på malmo.se/forskolacorona

 

Tack för ditt samarbete!

 

Förskoleförvaltningen, Malmö stad

 

 

.