onsdag 3 november 2021

Grön flagg råd med barnen

Idag hade barnen på Gyllebo sitt första Grön flagg råd efter sommarledigheten. Representanter från de yngre och äldre barns avdelningarna presenterade för varandra vad de arbetar med inom Grön flagg. 

De yngre barnen skrapar mat och reflekterar tillsammans över matsvinnet. Det är bättre att ta små portioner och ta en gång till om barnen fortfarande är hungriga. Men vad händer med maten som barnen inte orkar äta och ger till Kompostina? Maten kan exempelvis bli biobränsle. Ett annat inslag som de yngre barnen arbetar med är social hållbarhet. Det är bra att samarbeta genom att observera hur andra kompisar gör och att sedan imitera dem. Det är även viktigt att läsa av varandra så att barnen kan vara bra kompisar. Barnen har även gjort Land Art med löv genom att använda sig av naturen.

De äldre barnen arbetar med sopsamlarmonstren Prassel, Pappis och Plastis. De sopsorterar och färglägger sopsamlarmonstren. Just nu undersöker barnen vad som händer med avfallet efter vi sorterat det till sopsamlarmonstren. Barnen följer papprets, pappersförpackningarnas och plastens resa till att bli nytt papper, pappersförpackning och plast.