fredag 1 oktober 2021

Mega Miniröris och höst inne på Draken

 I förra veckan deltog barnen i ett live arrangemang från Friskis och Svettis som kallades "Mega- Miniröris 2021. Barnen är sedan tidigare vana vid Miniröris då vi använder oss av det ofta för att röra på våra kroppar. Nu fick vi lära oss lite nya rörelser, bland annat en gorilladans och dessutom var det lite nya låtar som vi inte hört tidigare.

Utbildningen ska ge varje barn möjlighet att uppleva rörelseglädje och därigenom utveckla sitt interesse för att vara fysik aktiva (Lpfö98)


Vi har denna vecka börjat leta efter hösttecken utomhus, barnen har samlat löv och vi har samtalat om vilken färg löven har. Vi kommer att fortsätta att prata om hösten och leta efter hösttecken under kommande veckor. Barnen kommer även att få skapa sina egna hösttavlor. Vi arbetar mycket med estetiska uttryck och vi ser att barnen uppskattar att måla med målarfärg och undersöka olika målartekniker.

Utbildningen ska ge barnen möjlighet att uppleva, gestalta och kommunicera genom olika estetiska uttrycksformer som bild, drama, rörelse, sång, musik och dans (Lpfö98)