onsdag 27 oktober 2021

Gemensamt avstamp i vårt utvecklingsområde "Kommunikation och bemötande"

I förskolan har vi stängt för utbildning fyra dagar om året. De stängda dagarna är värdefulla för att vi ska kunna utveckla verksamheten och erbjuda en förskola av god kvalitet. Bland annat arbetar vi med fortbildning och olika former av kompetensutveckling.

I måndags samlades personalen från områdets två förskolor, Rönneholm och Gyllebo, för ett gemensamt avstamp i vårt utvecklingsområde Kommunikation och bemötande. Det var intensiva timmar med mycket reflektion. Detta är ett arbete som kommer ske löpande under läsårets gång.

I arbetet utgår vi ifrån följande i vår läroplan:

"För att skapa bästa möjliga förutsättningar för att barnen ska kunna utvecklas rikt och mångsidigt ska förskolan samarbeta på ett nära och förtroendefullt sätt med hemmen. ” (Lpfö 18. s.12)

Ur dagens innehåll:

Talar vi om samma sak när vi talar om samma sak? Den frågan utgick Ulf (från förskoleförvaltningens pedagogiska utvecklingsteam) ifrån när han föreläste om kommunikation. 

Utbildningsmaterial från Linn Eckeskog påbörjades.














Svaren från föräldraenkäten ni fyllt i delades ut till alla arbetslag och en första genomgång och reflektion kring svaren gjordes.

I enkäten ställde vi en riktad fråga om ledningsgruppens information ut till er vårdnadshavare. Era svar har vi med oss i vårt arbete med att utveckla vår kommunikation med er.

/Ledningen Gyllebo och Rönneholms förskolor