onsdag 15 september 2021

Information från ledningen

 


Malmö stad

Förskoleförvaltningen

 

Datum

2021-09-10 

Information från ledningen

Välkomna tillbaka till en ny termin. Vi hoppas att ni alla haft en skön och avkopplande sommar och nu är redo att möta hösten tillsammans med oss.

 

Verksamhetsförändring

Stadionparkens förskola har under sommaren lämnat Rönneholms förskola och i samband med det flyttade Bellevue förskola in.

Sommarsammanslagningen har varit lugn, vi har haft betydligt färre barn än beräknat, vilket har skapat möjligheter till utflykter, kulturevenemang i staden.

 

Parkering

Gyllebo förskola har ingen egen parkering. Parkeringen som finns i anslutning till förskolan finns vid Gyllebogården och är en betalparkering. Bommen som finns vid infarten via cykelvägen är uppsatt för att minimera trafiken in på skolans och förskolans område.

 

Säkerhet

Vi vill påminna om att det inte är tillåtet att parkera barnvagnar utanför våra entréer. Vi hänvisar till platsen mellan den svarta grinden och den andra grinden vid vändplanen detta är utifrån Lagen om skydd mot olyckor (2003:778), samt Räddningstjänstens beslut.

 

För barnen och personalens säkerhet kommer föräldrakoden att ändras från och med måndagen den 4 oktober. Avdelningarna kommer att informera er om den nya koden. Vi ber er att inte lära barnen koden, detta för att kunna behålla säkerhet och trygghet vid in och utpassering.

 

Ledningen uppmanar också alla att vara noga med att stänga grinden vid in och ut passage.

 

Covid-19

Vi fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens och Smittskydds Skånes rekommendationer gällande Covid-19 under hösten/vintern.

 

Tänk på att fortfarande hålla avstånd och stanna hemma vid sjukdom. Vi kommer inte att ha fysiska föräldramöten under hösten.

 

Om du har frågor eller synpunkter på verksamheten så prata med personalen på ditt barns avdelning, samt läsa på vår blogg.

 

Förskolans gård

Nu är utemiljön iordningställd för hösten. Utifrån barnens trygghet och säkerhet har vi har delat in gården i trygghetszoner. I varje zon finns det personal som har uppsikt över barnen. Vid ytterligare frågor gällande zonindelningen på gården, kontakta personalen på er avdelning.

 

 

Med vänliga hälsningar

Ledningen område A2

Gyllebo och Rönneholms förskolor