tisdag 21 september 2021

Gårdagens vu-dag på förskolan

Igår måndag var förskolan stängd för personalens verksamhetsutvecklingsdag. Dagens agenda innehöll arbetsplatsträff, kartläggning av avdelningarnas miljöer utifrån förvaltningens material Alla barns rätt till stöd och uppstarter med arbetslagen där vi pratade om hur arbetet med våra utvecklingsområden ska se ut i de olika barngrupperna.

I slutet av varje utvecklingsdag får personalen utvärdera dagen. Vad har varit positivt med dagen? Hur gör denna dag skillnad för din barngrupp? Vad hade gjort denna dagen bättre? Vad önskar du mer av på kommande vu-dagar? För oss som planerar dessa dagar är utvärderingen mycket värdefull och hjälper oss i framtida planeringar.



En genomgång av utvärderingen ger oss direkt återkoppling på att vi träffade rätt med att ge stort utrymme för reflektioner i det egna arbetslaget och för arbetslag som arbetar med barngrupper i samma ålder. Utvärderingen är även tydlig i att majoriteten önskar detta på kommande vu-dagar också. Andra önskemål som lyftes är föreläsningar om hållbarhetsarbete, genusarbete, praktiska workshops och utveckla lärmiljöerna i vår utemiljö.

Ett av våra utvecklingsområden detta läsår är Kommunikation och bemötande. Ett av målen handlar om den enkät ni vårdnadshavare fyllde i under tidig vår. Alla arbetslag har fått resultaten av svaren på sin egen avdelning och väljer nu ut två förbättringsområden att arbeta med under läsåret. I detta arbete är ni en viktig del. Arbetslagen och ledningsgruppen behöver era svar på den enkät som nu gått ut för att lägga upp arbetet.
qr-koden tar er till enkäten. Stöter ni på svårigheter med att svara på enkäten så hör av er till oss. Vi kan stötta upp med en lärplatta för att skanna och svara när ni lämnar eller hämtar ert barn. Om behöv finns att översätta frågorna till annat språk så kan vi stötta upp även där.


Vi vill tipsa om appen google översätt



Genom att skanna text så översätter appen




Mer information kring arbetet i ditt barns grupp kommer att komma från arbetslaget.

Utvecklingsområdena som vårt område arbetar med detta läsår är:

Hållbar utveckling

Kommunikation och bemötande

Digitalt meningsskapande i förskolan