måndag 12 april 2021

Cykelgruppen är igång!

I vårt utvecklingsområde Grön flagg har vi jobbat med följande mål förra veckan och det är samma mål denna vecka. 

Mål 2: Rörelseglädje (Livsstil och hälsa)

 

Barnen ska få förutsättningar att utveckla en allsidig rörelseförmåga genom att ges möjlighet att delta i fysiska aktiviteter och vistas i olika naturmiljöer. Utbildningen ska ge barnen möjlighet att uppleva rörelseglädje och därigenom utveckla sitt intresse för att vara fysiskt aktiva. När fysisk aktivitet, näringsriktiga måltider och hälsosam livsstil är en naturlig del av barnens dag kan utbildningen bidra till att barnen förstår hur detta kan påverka hälsa och välbefinnande.

(Läroplan för förskolan, Lpfö 18, s. 9-10)

 

Förskolan ska ge varje barn möjlighet att utveckla motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande.

(Läroplan för förskolan, Lpfö 18, s. 13)

 

Säkerställa hälsosamma liv och främja välbefinnande för alla i alla åldrar.

(FN:s globala mål, Mål 3: Hälsa och välbefinnande)


Vi har cyklat till samma plats hela veckan. Detta för att skapa igenkänning för barnen. Barnen känner varandra sedan tidigare, men gruppen i sig är en ny konstellation. I läroplanen har vi lyft fram följande mål:

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmågan att fungera enskilt och i grupp, samarbeta, hantera konflikter och förstå rättigheter och skyldigheter samt att ta ansvar för gemensamma ansvarstagande. (Lpfö 2018, s. 12)


Barnens reflektioner grupp 2:

-Det har varit bra!

-Kul att cykla!

-Lekplatsen har varit roligt

-Kallt

-Det har varit roligt att leka kurragömma. Någon lekte zombie.

-Cykla

-Vi fick bara 4dagar denna veckan. Nästa grupp får 5dagar.