torsdag 21 april 2022

Snigel eller snäcka inne på Draken

 Barnen fascineras och visar stort intresse för våra sniglar inne på Draken. Men heter det verkligen sniglar? Vi kan läsa oss till att snäckor har hus och men sniglar saknar det. Alltså är det snäckor vi har inne på avdelningen. Dock så sjunger vi ju "lilla snigel akta dig" och vi har även en bild i vår kub där det står snigel. Vi letar lite mer information och kommer fram till att det i vardagligt tal är okej att säga snigel, fast att den har ett hus.

Ett barn undrade vad sniglar äter? Vi tittar i boken "Sniglar och snäckor" och kan läsa där att sniglar äter blad blommor och stjälkar. Där står även att man kan höra när den tuggar eftersom den har många tänder på sin tunga. Vi lyssnar noga men hör ingenting just idag. 

"Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur" (Lpfö98)

"Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att utforska, beskriva med olika uttrycksformer, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap (Lpfö98)