fredag 22 januari 2021

Enhörningen

Nu är vi i full igång på enhörningen vi har möblerat om och vi är inte färdiga ännu. Vi har flyttat ut allt byggmaterial till det stora rummet. Köket kommer vi att göra till en ateljé där barnen kommer kunna skapa genom sin fantasi så har ni återvinningsmaterial   som ni inte vill ha så kom gärna hit med det. Vi har gjort en kiosk som inte är riktig klar men vi har gjort kakor, korv, pannkakor och annat som vi ska sälja. Vi gjorde kakorna  av saltdeg  som vi fick  torka i torkskåpet det tog lång tid för kakorna att torka. När de var torkade så målade vi dem.

 










Barnen är indelade i 3grupper och de har fått en bok som vi kommer att använda. Vi kommer att prata om jaget, hur man är som kompis läsa om kompisböckerna. Vi kommer at ha grupperna tisdag till torsdag kl. 9.30-ca 10.30. Vi har i varje grupp röstat vad gruppen skulle heta. Carinas grupp ville heta Björnarna, Jennys grupp ville heta Aporna och Medyas grupp ville heta Tigrarna.

Denna veckan har vi börjat med att skriva våra namn, hårfärg, ögonfärg och längd. Andra gången så gjorde Björnarna grottor där björnarna bor, Aporna målade träd som aporna ska klättra i. Tigrarna började med att prata fakta om tigrarna. Vi kommer att försöka göra ungefär lika i grupperna. På samlingen som vi har innan maten har barnen berättat för varandra vad de har gjort i sina grupper. Efter middagen så delar vi barnen i två grupper där vi har högläsning för barnen det är kapitelböcker som vi läser för dem.