måndag 24 augusti 2020

Avdelningarna byter namn

 Nu är läsår 2020-2021 igång! 

Under våren arbetade vi med hur organisationen skulle se ut i huset. Då Mellanhedens förskola avvecklades stod vi inför en förändring. Alla barn som tidigare flyttat till Mellanhedens förskola sitt sista år inför skolstarten stannar nu på Gyllebo. Åldern på barnen på Gyllebo förändras till 1-5år istället för tidigare läsår 1-4.

Under våren reflekterades det individuellt och i arbetslag kring olika förslag. Texten nedan fick all personal tillsammans med reflektionsfrågor.

Vid alla beslut som rör barn ska i första hand beaktas vad som bedöms vara barnets bästa. Artikel 3, Barnkonventionen.

Artikel 3 i barnkonventionen ligger som grund när vi nu ska göra en prövning av barnets bästa, även kallad barnkonsekvensanalys. Ett steg i detta är att samla in all den kunskap som finns hos varje individ. Som förskollärare, pedagoger och barnskötare sitter ni på viktig kunskap om barnen ni möter varje dag och den utbildning som vi bedriver här på Gyllebo förskola. Detta tillsammans med vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet ska bli utgångspunkten i våra reflektioner.

En process som oxå startade i våras var förslag på att byta namn på avdelningarna. Många namnförslag har lämnats in. Många av förslagen har knutits till våra nya utvecklingsområden. Förslagen har varit knutna till varandra, namn som knyter samman avdelningarna och skapar ett sammanhang.

Förslagen som kommit in har sedan gått till röstning för vuxna. De tre förslag som fick flest röster har nu gått ut till barnen. Förslagen diskuteras nu och barnens tankar samlas in. Barnen kommer snart att få rösta på sitt favoritförslag. En röstning betyder att de flesta kommer få sin önskan, men det innebär nästan alltid att någon inte får sin önskan. Detta gäller såväl barn som vuxen. Detta pratar vi oxå om.