onsdag 29 april 2020

Delfinen på ljudpromenad

Igår (Tisdag 28/4) var barnen på Delfinen ute på en ljudpromenad i närområdet. Vi arbetar just nu med sinnet "hörsel" i vårt tema "Vår kropp, våra sinnen och våra känslor". Vi stannar under vår ljudpromenad för att lyssna på vilka ljud vi kan höra i vår närhet. Barnen kunde höra andra barn som lekte, fåglar som kvittrade och en gräsklippare.

En gräsklippare som lät mycket

Fågelbo uppe i ett träd

Under terminen har vi pratat om våren och vad det är som händer under våren med djur och växter. Barnen har visat intresse för knopparna på träd och buskar så dessa brukar vi titta på under våra promenader. 

Snart blir knopparna blad

Vi stannade på en gräsplätt i Mellanhedsparken och åt frukt. Vi hade med oss våra trummor som vi spelade på. Några av barnen spelade med händerna och några av barnen valde att spela med pinnar på trummorna. Vi kunde höra att de olika trummorna lät olika och att det lät annorlunda om man valde att spela med sina händer eller med pinnarna. Efter trumspelande och efter att vi sjungit lite sånger till trumspelandet , bland annat "Bom bom bom låter stora trumman", promenerade vi tillbaka till förskolan.

Trummor

Hälsningar från oss på Delfinen