torsdag 21 mars 2019

Elefanten/Utflykt

På utflykt med barnen till Rönneholms park

En bra förmiddag på Rönneholms park. En utflykt till parken som innebar många skratt och sköna stunder. :) Syftet med utflykten var att hitta träden i parken som finns i boken ("Träd i Malmö").I boken hittade vi tre olika träd från denna park. Bilderna i boken gjordes av träd på sommaren så träden såg annorlunda ut nu, på våren. Barnen visade förståelse för varför träden inte såg ut som i boken.

"Dom har inga löv"
"Dom är inte gröna"
"Det är vinter"

Vi sökte även efter vårblommor och såg många på våran utflykt.


Men dom tyckte nappträdet var roligast och var förundrade över varför det hängde nappar i trädet. Barnen lärde sig att det är här man ska hänga sin napp när man slutar med napp. Ett barn berättade att hen skickat in sin napp till Bolibompa istället. Ett annat barn hade sin napp i handen men kände sig inte redo att skiljas från den riktigt än.

Vi planerar att komma tillbaka till sommaren och kolla hur träden ser ut då. Kanske barnen är redo för att hänga upp sina nappar i nappträdet då :)

1. Näsduksträd

2. Päron



3. Nappträdet, äkta kastanj





Vi planerade utflykten efter läroplansmålet; "förståelse för samband i naturen och för naturen olika kretslopp samt för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra."