torsdag 28 mars 2019

Elefanten/ Våren är på väg

Hej!

Här på Elefanten har vi senaste veckorna börjat ägna oss en del åt vår och påskpyssel. Detta är en del utav vårat temaarbete som handlar om naturen. Barnen har fått möjlighet att välja mellan flera olika pyssel baserat på deras egna intresse.

Målet med pysslet är att utveckla barnens "nyfikenhet, kreativitet" samt "motorik, koordinationsförmåga". Även deras "förmåga att fungera enskilt och i grupp, samarbeta".
"Förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap".
/Lpfö 18/

Här är ett träd som vi gjort tillsammans. Barnen har fått vika solfjädrar utav silkespapper och sedan har vi satt upp det på vägen. I början var det lite svårt att få in tekniken men efter ett tag gick det jättebra.


Vi har klippt ut våra händer och satt upp dom i formen av en blomma. Detta pysslet var något vi såg när vi var på utflykt och blev inspirerade att testa det vi också. Barnen tyckte det var kul spännande att rita och klippa ut sina egna händer. Tillsammans satte vi upp dom på fönsterna på avdelningen.


Då påsken och våren närmar sig var det dags att dekorera om kylskåpet. Tidigare satt där en snögubbe, men nu är det ju nästan vår och dags för snögubben att "smälta". Barnen föreslog att vi skulle sätta upp en kanin, men den kan även uppfattas som en katt.



Om ni har några idéer på olika saker vi kan hitta på med barnen i temat, så som kul pyssel eller aktiviteter så välkomnas de förslagen.  :)