fredag 25 mars 2022

Cykelgrupp

 Till alla på Gyllebo förskola

Cykelgrupp för barn födda 2016

 

Nu är det dags för barnen födda 2016 att ta plats i lådcyklarna och utforska närmiljön tillsammans med Gesa och Jenny.

Uppstart av cykelgrupp

Vi har med oss erfarenheter från förra läsårets cykelgrupp. Den positiva återkopplingen vi fick av vårdnadshavare och barn använder vi som grund när vi nu startar upp igen. De utmaningar vi stötte på lärde vi oss av och har gjort vissa förändringar i upplägget detta år.

Utbildning och undervisning

Cykelgruppen kommer att använda staden som sin pedagogiska miljö. Barnen kommer att återvända till samma platser flera gånger för att skapa en kontinuitet och igenkänning. Den undervisning som idag sker inomhus och på förskolans gård kommer med cykelgruppen flytta utomhus. Sagoläsning och berättande kommer finnas med. Bygg och konstruktion och naturvetenskapen ges nya/andra förutsättningar i nya utomhusmiljöer. Stadens temalekplatser kommer att vara en plats där vi kan ge barnen grovmotoriska utmaningar och tid för den fantasilek som vi ser behöver få en stor plats i barnens vardag. Erfarenheten säger oss att barnens lek får liv och hålls levande när vi återvänder till samma miljö flera gånger.

Det projekt barnen är inne i tillsammans med Äldreboendet Gyllebogården följer gruppen under våren.

Rent praktiskt

Första cykeldagen blir torsdag 31/3.

Förskolan tillhandahåller hjälmar till alla barn. Om något barn allra helst vill ha sin egen hjälm hemifrån går detta bra OM hjälmen är godkänd enligt gällande kriterier. Godkända hjälmar har gröna spännen.

Barnen ska vara på plats senast kl. 9.00 då avgång från förskolan är planerad.

Frukt tas med och äts under förmiddagen. De första veckorna kommer barnen återvända till förskolan för att äta sin lunch där och stannar resten av dagen kvar på förskolan. Barnen kommer att äta lunch och ha aktiviteter i förskolans ikt-rum och förskolans bibliotek under sin tid inomhus. Längre fram kommer möjligheten att finnas för gruppen att ta med lunch och då stanna kvar ute längre tid.

Vid frånvaro/ledighet så anmäler ni detta precis som vanligt till förskolan.

 

Vid frågor och funderingar är ni välkomna att kontakta oss!

Gesa, förskollärare på Älvan

Jenny, förskollärare på Enhörningen

 

Anette Åkesson, biträdande rektor

Anette.Akesson@malmo.se

0723-529513

 

Johanna Kjellander Hansen, förste förskollärare

Johanna.hansen@malmo.se

0732-015728