fredag 4 juni 2021

Information om covid-19

 

Till dig med barn på förskola i Malmö stad
Kampen mot covid fortsätter i sommar

 

Pandemin har varit en tuff tid för många av oss. Äntligen minskar smittspridningen, men den är inte över än. Nu måste vi fortsätta att följa råd och regler ett tag till för att hålla förskolan fri från både covid-19 och andra sjukdomar.

Kom bara om ni är friska

·       Sjuka barn och medarbetare måste stanna hemma. Det gäller även vid lätta förkylningssymtom. Kom ihåg att sjukanmäla ditt barn så att verksamheten kan planeras på ett bra sätt.

·       När ditt barn har varit friskt i två dagar kan det komma tillbaka till förskolan. Om sju dagar har gått sedan barnet blev sjukt och endast lätta symtom återstår kan barnet också komma tillbaka.

·       Om någon i hushållet får konstaterad covid-19 måste barn och vuxna följa de regler de får från Region Skåne.

·       Om ni reser utomlands så håll reda på vad som gäller när ni kommer hem. Den som varit utanför Europa och ytterligare några länder behöver fortfarande testa sig vid hemkomst och stanna hemma I sju dagar.

·       Om någon I hushållet är vaccinerad mot covid-19 så gäller särskilda regler. Uppdaterad information finns på folkhalsomyndigheten.se.

Det här gäller på förskolan

Vid hämtning och lämning ska vuxna hålla avstånd till varandra. Fråga personalen om du är osäker på hur det ska gå till.

Vi är utomhus så mycket vi kan. Se därför till att ditt barn har kläder för utevistelse, oavsett väder.

Om någon på förskolan skulle få covid-19 kommer alla som utsatts för smittrisk att få information om det från vården genom smittspårningen.

 

Har du frågor så är du som vanligt välkommen att kontakta förskolans ledning.

Förskoleförvaltningen, Malmö stad