fredag 8 november 2019

Pingvinen

 Hej, ännu en vecka har gått och nu går det fort till jul. Förra veckan var det halloween och vi pysslade och på onsdagen fick man klä ut sig om man ville. Ramsan om spöket drog vi ett många gånger.
Lång kort
Liten stor
Långt där nere spöket bor
Är hen farlig
Nej nej nej
Hen vill bara säga 
Heeeeej !!!!!!!
Måndagen startade med utelek i gyttja. Ja så här är det att gården håller på att renoveras men är ännu inte färdig därav är vissa delar frilagda och med endast jord som nu är ” geggamoja”. På tisdagen var det brandövning och vi väntade på att klockan skulle ringa så att vi kunde springa ut, utan skor. Därav alla gyttjiga strumpor. Sedan återvände vi till pingvinen och leken fortsatte. Leken är underbar och mycket utvecklande för barnen. Vi tränar varje dag på att vänta på sin turtagande, samförstånd och ömsesidighet.
I torsdags hade vi samling med sånger så klart men även kom ägg maraccasen fram och alla barnen fick spela. Vi fortsatte med tema form och färg. Nu är det kvadrat och färgen blå som gäller. Vi har fått en ny vän som ska vara med under temat Kompis kvadrat. Fredagen bjöd på lek och barnen fick se på spännande kortfilmer som ” nä men Benny” sedan fortsatte vi med gympa.
En liten påminnelse, glöm inte jullovslappen. Vi önskar Er en trevlig helg !