fredag 14 december 2018

Elefantens granar


Temat ”Naturen” fortsätter på Elefanten. I samband med att vintern har kommit och vi går mot juletider så har vi pratat om granar under den här veckan. Barnen har berättat att en del av de har också julgranar hemma hos de. Under samlingarna så har barnen fått fundera på frågor såsom vilken färg granar har, var de växer någonstans och kan man verkligen ändra färgen på granen. 

Tillsammans med barnen har vi konstruerat en gran. Elefantens egna julgran. Här har vi arbetat med matematik, på så vis att barnen använt sig av den geometriska formen triangel i sitt kreativa skapande samt diverse utstyrsel med diamantformade material.


I onsdags så gick en grupp iväg på utflykt för införskaffa granris. De kom hem med en hel påse fylld med granris. Innan lunchen samlade vi barnen för att denna grupp skulle berätta för oss andra vad de hade gjort och tillsammans så fick vi utforska granriset. ”Hur känns det?” ”Hur ser det ut?” ”Hur luktar det?”

Veckan avslutas med att barnen har pysslat (kreativt skapande) och skapat sina egna granar. Här har barnen först fått klippa ut tallrikar, därefter målat och slutligen klistrat fast granriset och en stjärna på toppen.

Vi önskar er en riktigt God Jul & Gott Nytt År!
Mvh Elefanten