torsdag 28 september 2017

Barnen tränar sin motorik 27-28/9

Arbetslagen på Pingvinen och Delfinen har ett nära samarbete som möjliggör möten och relationsskapande över avdelningsgränserna.
En del i detta samarbete sker mitt på dagen. De barn som sover gör detta inne på Delfinen. De barn som är vakna har Pingvinens lokaler till sitt förfogande. Denna stund används till olika aktiviteter efter barnens behov och intresse.
Igår onsdag byggdes en trappa av det största legot. Detta är ett sätt att träna barnens grovmotorik inomhus. Det kändes lite läskigt för några barn, men då fanns en vuxen hand där för att stötta. Några barn ville lite för fort direkt och upptäckte då att långsamt gick bättre. Efter hand övergick barnen till roll-lek och trappan var ett tåg.
Idag torsdag ville barnen direkt vara med när förslag om trappa kom från vuxen. Idag hade barnen gårdagens upplevelser och utforskande med sig. Både vad det gällde själva konstruktionen av trappan där de var delaktiga i vilka klossar som var bäst i storlek och hur de skulle sättas ihop. Barnen kände sig säkrare i val av hastighet och även mer samspelta med vilket håll de skulle börja från, gårdagen bjöd på en del oenighet och stopp mitt på när barnen kom från olika håll.


Barnens möte med trappan första dagen

Barnen gör trappan till ett tåg i sin roll-lek

Trappan byggs igen dagen efter