torsdag 24 februari 2022

Barnråd 24/2-22

 Under förmiddagen möttes vi i ett barnråd på förskolan. Varje avdelning skickat två representanter som fick berätta om avdelningens grön flagg arbete . Varje avdelning hade med sig dokumentation som barnen kunde visa upp för sina kompisar samt ha som stöd i sin berättelse. I detta forumet vill vi ge barnen möjlighet till reflexion kring sitt egna lärande samt möjlighet att få inspirera och bli inspirerad av andra avdelningars arbete!

En av avdelningarna visar upp bilder från deras hydroponisk odling. Barnen valde att att visa upp en bok som varit närvarande under odlingsprocessen. En avdelning berättar om sitt undersökande av nedbrytningsprocesser av olika material. Där de gjort upptäckter kring vilken typ av material som bryts ned relativt fort samt vad som inte bryts ned.  Flera av avdelningarna lyfter arbetet kring sopsamlarmonster och sitt återvinningsarbete. Det berättas om besök på återvinningsrum samt att en av barngrupperna varit ute i naturen och samlat ihop skräp som de hittat. En av pedagogerna undrar vad barnen tänker kring varför vi återvinner material. "- För att inte djuren och fåglarna ska skada sig. Fåglarna och rävarna." svarar ett av barnen.

Dessa forum kommer vara en återkommande punkt i vårt hållbarhetsarbete. Det är ett sätt för förskolan att arbeta kring demokrati, barns delaktighet och inflytande.