torsdag 19 augusti 2021

Information höstterminen

Välkomna tillbaka till en ny termin. Hoppas ni alla haft en skön och härlig avkopplande sommar. 


Under sommaren har vi bytt plats på Trollet och Enhörningen. Detta öppnar upp för ett närmare samarbete mellan Enhörningen och Älvan som har de äldre barnen. 


Höstens personalgrupper ser ut enligt följande:


Draken     Sandra, Malika och Hanna

Älvan     Gesa, Fatme och Tania

Enhörningen     Jenny, Carina, Jenny och Marie

Trollet     Linda, Maria och Medya


Cindy och Marie-Louise har flyttat till Rönneholms förskola och vi önskar dem lycka till där.


Vi kommer fortsättningsvis att följa samma restriktioner som gällde under slutet på vårterminen, vilket innebär att vi är ute på morgon och eftermiddag samt att ni vårdnadshavare lämnar och hämtar ute. 


För att säkerställa att vi har korrekt schema och korrekta kontaktuppgifter ber vi er fylla i schema och barnkort och lämna det tillbaka till oss. Dessa delas ut av ert barns personal.


Höstens första verksamhetsutvecklingsdag är den 20 september och har ni behov av barnomsorg den dagen behöver vi veta det senast 14 dagar innan. Denna information samt annan aktuell information från förskolan finns nu samlat på fyra olika ställen. Vid Draken och Älvans två ingångar, vid Trollets ingång från gården samt vid Enhörningens ingång från gården. Samma information ligger även ute på förskolans blogg. https://gylleboforskola.blogspot.com/

På malmo.se hittar ni information om förskolan. https://malmo.se/Bo-och-leva/Utbildning-och-forskola/Forskola/Forskolor-A-O/Forskolor/G/Gyllebo-forskola.html


Från och med v 34 kommer vi få nya golv lagda på Draken, Älvan och Enhörningen. Detta kommer innebära att våra rutiner tillfälligt ändras:


V 34-35

Öppning sker på Enhörningen med ingång från gården. 


Entréerna till Draken och Älvan är stängda och under den tiden använder de barnen till ingången via glasväxthuset. Draken kommer att vara i Älvans lokaler.


V 36 – 37

Öppning sker på Älvan.


Entréerna på Älvan och Draken är öppnade igen och barnen är tillbaka på Draken.


Kapprum och hall kommer få nytt golv på Enhörningen. Enhörningen använder ingången via växthuset som entré.


V 38-39

Öppning sker på Draken.


Älvans golv kommer att bytas ut. Älvan använder sig av Enhörningens entré och kommer att vara tillsammans med Trollet i dess lokaler.


Under den period golvläggning pågår kommer förskolans verksamhet att påverkas på olika sätt. Barngrupperna kommer att röra sig utanför förskolans gård i högre grad än tidigare. Närområdet kommer att nyttjas genom besök i parker och lekplatser. Mer information om ditt barns grupp kommer fortlöpande från avdelningspersonalen.


Har ni ytterligare frågor får ni gärna kontakta mig på telefon 0723-529513


Med vänlig hälsning


Anette Åkesson

Biträdande rektor Gyllebo förskola


Anette.akesson@malmo.se